Encara que sembli poc probable que existeixi una catàstrofe en una oficina, com un incendi o inundació, o que pugui haver-hi un robatori, la realitat és que succeeix, i en aquests casos, obtenir seguretat per a documents és essencial.

Tenir la protecció d’informació necessària suposa adquirir major tranquil·litat i confiança, tant per als empresaris com per als treballadors.

 

Una correcta custòdia de documents, tant digital com física, provoca a més que les dades dels clients estiguin sempre salvaguardades, sense pèrdues ni fugides que podrien ocasionar grans problemes a tots els nivells.

Les noves tecnologies donen a les empreses nombroses avantatges laborals, gràcies a la utilització de diferents dispositius i eines. Però aquestes han de gaudir de la millor seguretat per a documents possible.

Cal ser conscients de les vulnerabilitats digitals i brindar els millors suports de gestió administrativa per a fer-los front.

 

Així que, és imprescindible donar a la seguretat documental la importància que té i vetllar perquè tota la informació estigui fora de perill.

D’altra banda, cal dir que la protecció de dades és totalment rellevant per a poder complir amb la legislació vigent. Si no fos així, les sancions per incompliment serien quantioses i afectarien també econòmicament a l’empresa.

Què comprèn la seguretat per a documents

La seguretat de documents són totes aquelles gestions i accions que garanteixen la millor protecció de la informació.

A més, gràcies a un correcte tracte de les dades, aquestes tenen un maneig més senzill i eficient.

La ciberseguretat és una gran preocupació per a les empreses i, per aquest motiu, han de disposar de les eines adequades, especialment per als documents confidencials i de caràcter personal.


La gestió d’informació, gràcies als protocols de seguretat establerts, disposa de les millors mesures de protecció, assegurant-se la seva integritat i el millor ús.

Com aconseguir protegir la informació?

Existeixen diferents aspectes a tenir en compte relacionats amb la seguretat documental.

Un d’ells és l’encriptació i els permisos d’accés, perfectes per a tenir un major control segons usuaris lloc de treball, departament, etc. Referent a l’encriptació, és necessari emmagatzemar utilitzant mètodes factibles molt segurs.

En segon lloc, trobem els virus, que requereixen les millors barreres per a mantenir els arxius fora de l’abast d’atacs informàtics.

I, per descomptat, està el registre d’accés i canvis realitzats, creant un historial complet sobre el document. Igualment, les signatures electròniques o la gestió de versions.

Els seus documents han de gaudir de la millor protecció

La seguretat de la informació és molt important.

Estem en un món digitalitzat, on tot està a un sol clic, la qual cosa facilita poder fer moltes tasques més fàcil i còmodament. Així mateix, aquest entorn pot semblar més vulnerable, encara que no és així gràcies a les empreses de gestió documental expertes en seguretat.

Per això, ha de tenir al seu costat aquest suport professional tan necessari actualment.

Confiï en l’experiència i trajectòria de C-DOC i les seves dades estaran completament salvaguardats, fora de l’abast de tercers.

A més, aquest suport li proporciona major competitivitat enfront d’altres empreses del seu sector i genera molta més confiança als seus clients, proveïdors i col·laboradors. Referent als empleats, també desenvoluparan les seves comeses amb major tranquil·litat i eficiència, millorant encara més la seva productivitat.

Tenir seguretat per als seus documents és, sens dubte, una gran elecció que li aportarà molts avantatges.

A C-DOC som una empresa dedicada completament a la gestió documental i el nostre objectiu és ajudar les organitzacions a ser més competitives, fortes i potents gràcies a un òptim tracte de la informació. Oferim un servei integral, donant les millors solucions amb la màxima confidencialitat, qualitat i, sobretot, seguretat.

Contacti amb nosaltres i obtindrà una atenció personalitzada i adaptada a la seva empresa.

Estem a la seva disposició.