Segons ens expliquen a La DaDa Editorial 158, el Pla d’Arxius i Gestió Documental segueix endavant tot i el moment de crisis que estem vivint a causa de la pandèmia pel Covid-19.

L’article ens detalla les dures conseqüències que està portant tant en el món de la gestió documental, com de manera global, i destaquen la importància que s’ha de deixar clar que el sector no s’està estancant, al contrari, explica que després de la passada crisis viscuda, el sector n’ha après molt i remarquen que els canvis contra l’estancament del sector passen per centrar-se com a servei orientat als ciutadans.

És reconfortant veure com en el mateix article donen èmfasi en el fet que, aprenent de crisis anteriors, en aquesta nova en què entrem, es faran les coses molt millor, apostant en innovant i seguir creixent. I en gran part, el Pla d’Arxius i Gestió Documental de Catalunya ens ofereix la gran oportunitat de millorar, amb l’experiència viscuda de l’aturada de país, reformulant la planificació i exigint al Govern una nova reflexió sobre quina ha de ser realment la legislació que ha d’envoltar el sector de la gestió i custodia documental.

Així doncs, tal com declara la consellera de Cultura, el Pla d’Arxius i Gestió Documental no es veurà parat ni tocat per la situació viscuda, sinó que junt amb la Direcció General de Patrimoni Cultural, es va marcar dates, així com noves reunions per tal de garantí la seva activació.

Des de C-DOC, no podem més que aplaudir aquesta última decisió per garantir que el Pla acabi sent una realitat. Mentrestant, seguim i seguirem oferint el servei de gestió i custodia documental amb la màxima professionalitats, seguretat i confidencialitat. Truca’ns o envia’ns un correu i t’assessorarem de tots els serveis que et podem oferir per tal que els teus arxius siguin tractats tal com necessites.