A causa de la pandèmia del CoViD-19, hem vist com molts negocis s’han vist obligats a tancar, posar-se en pausa indefinida, o realitzar certes gestions amb empleats o altres contactes empresarials. Nosaltres sabem que aquestes gestions i/o accions, que malauradament són agredolces, normalment requereixen una destrucció documental per passar pàgina de l’empresa o mantenir la confidencialitat.

La pauta o norma DIN 66399 és una de les pautes que encara es segueix fent servir avui en dia com a criteri de com fer una destrucció documental en totes les garanties. Aquesta norma incorpora set nivells de seguretat per a la destrucció d’informació documental, com la mida del paper triturat i com realitzar una correcta destrucció de discs durs.

Aquesta norma va substituir a la norma DIN 32757, incorporant nous nivells de seguretat i diferents maneres de realitzar la destrucció dels documents. Nosaltres som testimonis de com una destrucció realitzada amb la norma DIN 66399 garanteix la confidencialitat del client.

Durant aquests dies, ens preguntem si les empreses i la gent en general ha estat fent una gestió i destrucció dels seus documents de forma adequada, ja que han disposat de molt temps lliure i molt possiblement no han tingut en compte les normatives i ISOs requerides per respectar la RGPD i/o eliminar informació confidencial de forma segura.

També ens preguntem si han tingut en compte que el virus es pot propagar mitjançant els documents que la gent pot arribar a gestionar, ja que el virus pot estar actiu fins a 4 dies depenent del document físic que aquests estiguin gestionant. El mínim pot ser entre 30 minuts i 3 hores.

Nosaltres fem tota la gestió necessària amb totes les precaucions possibles per si el material que estem gestionant i destruint està infectat, evitant qualsevol tipus de contagi i aïllant el material del possible contacte humà abans i després de ser destruït. Volem que totes les empreses siguin conscients d’aquest detall tant important, perquè una vida humana és tant important com una destrucció documental correcta i segura per conservar la privacitat de l’empresa, usuaris, empleats, etc.