En els últims dos anys, el teletreball ha estat gran protagonista i, amb ell, la gestió documental, ja que està completament lligat un concepte amb un altre.

Amb una correcta gestió d’arxius i la seva digitalització, una empresa és capaç de poder realitzar totes les tasques de diferents departaments des de qualsevol ubicació.

És més, és impossible imaginar-se poder treballar des de casa sense poder accedir fàcilment a la informació de clients, proveïdors, factures, etc. I és que la gestió documental posa a la disposició de les organitzacions la millor plataforma tecnològica per a dur a terme qualsevol funció laboral.

A més, és un servei que garanteix la confidencialitat, ja que cada usuari pot tenir accés a segons quins arxius i, cada consulta, pot ser verificada pel responsable de l’empresa.

Així que cada empleat pot realitzar les seves funcionalitats perfectament, com si estigués en l’oficina. Un sistema de gestió i custòdia d’arxius per a empreses agilita els processos, oferint més efectivitat i productivitat al negoci i, quelcom més important, compleix la normativa i llei vigent referent als temps de guardat de cada paper.

La gestió de documents té eines de cerca, la qual facilita que els treballadors puguin trobar el que necessiten en pocs segons, sense pèrdues de temps. Cada arxiu està categoritzat segons requereixi l’empresa.


Com teletreballar de manera eficaç


A més d’una òptima gestió de documents, li oferim alguns consells per a poder treballar en remot per a una empresa:

1. Disposar d’equips informàtics que els permetin fer el treball

2. Planificar les tasques amb cada empleat. Tenir una agenda en línia és molt còmode i pràctic

3. Tenir comunicació constant

4. Treballar amb solucions i programes integrats

Gràcies als serveis de gestió documental i a la digitalització, imprescindible per a ser més competitiu en l’actualitat, una empresa adquireix una millor imatge corporativa, està sempre al dia i els seus empleats tenen major satisfacció. Els clients, a més, perceben una atenció més ràpida i efectiva i tenen una experiència d’usuari més positiva. Tot això afecta a la seva fidelització i, per consegüent, a la seva economia.


Beneficis del teletreball amb una bona gestió de documents


Gestionant els arxius de manera correcta, una empresa pot gaudir dels grans beneficis que li ofereix el teletreball:

1. Major rendiment, tant de l’empleat com de l’empresa en si. A més, es pot comprovar fàcilment.

2. Més talent: una empresa pot contractar persones que no es trobin prop de les seves oficines, ja que poden exercir les seves tasques des d’on vulguin. Això ofereix als negocis poder contractar i retenir a talent.

3. Millor atenció als clients: els clients poden rebre una atenció més àmplia, amb horaris millors.

4. Disminució d’abandó laboral i absentisme: que un empleat pugui teletreballar, fa que pugui compatibilitzar millor la seva vida, així que això es tradueix en què existeix menor ràtio d’abandó o canvi de treball.

5. Menys costos: en aquest cas, les despeses es veuen reduïdes en les oficines.

Per tant, amb la gestió laboral poden arribar noves oportunitats per a les empreses, entre elles, el teletreball.

 

Servei de gestió i custòdia documental

 

No dubti que la gestió de documents és realment avantatjós per a una empresa i no sols referent al teletreball.

Contacti amb C-DOC i tindrà a la seva disposició un servei completament professional, a mesura i adaptat a les necessitats del seu negoci.

El nostre equip expert l’ajudarà durant tot el procés. Amb C-DOC obtindrà la màxima confidencialitat i seguretat. Som una empresa dedicada i amb gran experiència en l’àmbit, amb la missió d’ajudar les organitzacions a ser més competitives gràcies a una eficaç gestió documental.