A Espanya, només el 22,3% de la població ocupada pot teletreballar, és a dir, només 4,4 milions de professionals compten amb les solucions tecnològiques adequades per a desenvolupar el seu treball a distància.

L’actual crisi del coronavirus ha portat a les persones i empreses a haver d’actualitzar-se en molts sentits i un dels canvis més importants ha estat l’obligació d’optar per la digitalització de la documentació de les empreses perquè els seus treballadors que estan treballant des de les seves cases puguin accedir a tot el que necessitin sense necessitat d’anar a l’oficina a buscar el document en paper.

Algunes mitjanes i grans empreses ja optaven pel teletreball abans del confinament, però la majoria no estaven preparades per a poder accedir a tota la seva documentació digitalitzada des de qualsevol part del món.

El teletreball ha arribat per a quedar-se en moltes empreses en les quals era impensable ja que disposa de molts beneficis, entre altres estan:

  • Conciliar la vida laboral i la personal fàcilment
  • S’estalvia temps en el desplaçament des de casa a l’oficina
  • Estalvi de factures de llum, aire condicionat, calefacció…
  • Increment de la satisfacció de l’empleat i de la seva fidelització

Pensar que el teletreball és la manera de treballar preferida dels empleats és un error. Molts prefereixen treballar des de l’oficina, estar en contacte directe amb els seus companys i superiors, però no necessàriament tot el temps.

La nova normalitat ens obliga a haver d’actualitzar i adaptar els nostres processos a aquesta realitat i contractar un servei de digitalització de documents mitjançant uns equips i programes professionals seguint uns protocols de digitalització concrets i complint amb la normativa RGPD en la qual tenim l’obligació de controlar on pot accedir cada usuari i quina documentació pot veure dins del sistema de gestió documental.